«Tα παλιά χρόνια, λίγο πριν ξεκινήσει ο πόλεμος των Εθνών και η κατάρρευση των Ομοσπονδιών και των Παγκόσμιων Οργανισμών, στο μικρό Βασίλειο της Σιλά κυβερνούσε ένας ανώριμος και ασθενικός βασιλιάς. Είχε αρπάξει την εξουσία δίνοντας υποσχέσεις, όμως δεν κράτησε καμία απ΄αυτές» είπε η γιαγιά στο μικρό αγόρι που την παρακολουθούσε όλο ενδιαφέρον.
«Κοντά του, ως σύμβουλο και υποστηρικτή, είχε έναν κακοφορμισμένο βεζύρη, χοντρό και πλαδαρό που αγαπούσε τις απολαύσεις και την χλιδάτη ζωή».
«Όμως το Βασίλειο της Σιλά ήταν φτωχό γιαγιά, έτσι δεν είναι;» την διέκοψε το παιδί που είχε ακούσει τους μεγαλύτερους να συζητούν πολλές φορές για τα δύσκολα εκείνα χρόνια.
«Ναι ήταν φτωχό», είπε η γιαγιά.
«Χρωστούσε πολλά σε κάτι οργανισμούς που τα έλεγαν Παγκόσμιες Τράπεζες και σε λιμοκοντόρους της Δύσης. Παράλληλα, αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα καθώς έπρεπε να φαίνεται δυνατό γιατί στην Ανατολή είχαν ξεσηκωθεί οι Βάρβαροι και ονειρεύονταν Αυτοκρατορίες. Με όχημα τον φανατισμό και την θρησκεία τους είχαν πείσει πως έπρεπε να εισβάλλουν στη Δύση»
«Τι είναι φανατισμός;» ρώτησε ο μικρός.
«Τι είναι φανατισμός;» ρώτησε ο μικρός.
«Και τι είναι θρησκεία;»
Και βιάστηκε μόνος του να απαντήσει: «Θρησκεία είναι η αγάπη που νιώθουμε σήμερα για την Φύση, τον Ήλιο, τον Ουρανό, τα Ζώα, τα Πουλιά και τους άλλους Ανθρώπους;»
«Κάπως έτσι», του απάντησε η γιαγιά. «Μόνο που τότε σκότωναν για την θρησκεία και δεν αγαπούσαν ούτε την Φύση ούτε τον Άνθρωπο. Αυτό είναι ο φανατισμός.»
«Σκότωναν;» απόρησε ο μικρός. «Γι΄αυτό γιαγιά καταστράφηκαν όλα και έμειναν μόνο ερείπια από άδεια κτίρια;»
Η γιαγιά κούνησε το κεφάλι καταφατικά καθώς μάζευε χόρτα . Ήθελε να του πει κι άλλα. Για εκείνο το χλωμό, ασθενικό καλοκαίρι όπου η ομίχλη σκέπαζε τα πάντα. Τότε είχαν αρχίσει όλα. Προτίμησε όμως να σωπάσει. Όσο μεγάλωνε, θα του εξηγούσε για τις περίεργες εναλλαγές στην εξουσία και τις ελπίδες ενός λαού που καταπατήθηκαν...
«Πήγαινε να παίξεις», τον προέτρεψε.
«Θα πάω εκεί», είπε ο μικρός δείχνοντας κάποια ερείπια.
«Πώς είπε ότι τα λέγανε παλιά; Στις παλιές μέρες;»
«Πολυκατοικίες», είπε η γιαγιά.
Γιώτα Χουλιάρα
Συγγραφέας του βιβλίου «Ο Βιασμός της Κοκκινοσκουφίτσας»
--------------------------------------
Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Seanchai- Bards- Mythoplastis - © 2018
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.