Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Οι κόκκινες μπούκλες











«Μάγισσα!»


«Μάγισσα!»



Οι φωνές του συγκεντρωμένου πλήθους έκαναν τη νύχτα τρομακτική. Την οδήγησαν στη πλατεία του χωριού. Θα την έκαιγαν ζωντανή και θα ράντιζαν τις στάχτες της με αγιασμό. Φοβόταν ότι θα επέστρεφε από τους νεκρούς για να τους εκδικηθεί. 



Καθώς καιγόταν όλοι κοιτούσαν τις κόκκινες μπούκλες της που είχαν γίνει γλώσσες φωτιάς. Κανείς δεν είδε το γράμμα που έπεσε από τα καμμένα χέρια της, σχεδόν ανέπαφο από τη φωτιά, στα πόδια της κόρης του ιερέα.

«Μητέρα έφερα ένα δώρο για το μωρό», είπε το ίδιο βράδυ καθώς της έδινε το τυλιγμένο χαρτί. Η γυναίκα το άνοιξε με προσοχή. 'Ηταν μια ευχή ή τουλάχιστον έτσι νόμισε. Χαμογέλασε. Το άφησε δίπλα στη κούνια όπου κοιμόταν ένα νεογέννητο με κόκκινες σα φωτιά μπούκλες.

Πνευματικά δικαιώματα Γιώτα Χουλιάρα Συγγραφέας







( Η ιστορία 121 λέξεων ακριβώς διακρίθηκε στο διαγωνισμό με θέμα: "Γράμμα στο νεότερο εαυτό μου" και ήταν ανάμεσα σ΄αυτές που διαλεξε η κριτική επιτροπή του 121 Words για να εκτυπωθούν σε συλλογή με το θέμα του διαγωνισμού. Η συλλογή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του ΦantastiCon 2019 )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.