Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Ο Παναγής και η θάλασσα




Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα
Δημοσιογράφος
Συγγραφέας


Αγαπούσε τη θάλασσα. Από τα 14 που έκανε το πρώτο του μπάρκο, είχε μαγευτεί από τη γοητεία που ασκούσε στους ναυτικούς η αιώνια αγαπημένη. Έτσι την έλεγε. Τώρα, καπετάνιος πια, της ήταν πιστός και τη λάτρευε. Κάθε φορά που γυρνούσε στο νησί του, μόλις περνούσε η πρώτη εβδομάδα κι αφού έβλεπε γυναίκα, παιδιά και φίλους, ανυπομονούσε για το επόμενο ταξίδι.



« Εσένα έπρεπε να σε λένε Οδυσσέα και όχι Παναγή», του είπε μια φορά θυμωμένη η Μαρία, το στεφάνι του. Πρέπει να ήταν πάνω κάτω τρία χρόνια παντρεμένοι τότε, αλλά ο Παναγής δεν είχε μείνει στο νησί για περισσότερο από τρεις μήνες συνολικά. 

Θύμωσε με τα λόγια της Μαρίας. Δεν του άρεσε να του κάνουν κριτική. Έτσι το ένιωσε. Την άρπαξε από το χέρι και την έσυρε στο κρεβάτι. Μ' αυτό τον τρόπο ξέσπαγε το θυμό του. Δεν είχαν τσακωθεί ποτέ. Ο χρόνος που περνούσαν ανάμεσα στα ταξίδια του ήταν περιορισμένος. Ακόμη λοιπόν κι όταν η Μαρία άρχιζε να γκρινιάζει ή ήταν θυμωμένη, ο Παναγής την σταματούσε τραβώντας της στην κρεβατοκάμαρα. Κι εκείνη το ήξερε πως σε κάθε διάλειμμα του από τη θάλασσα, θα έπιανε παιδί. Πέντε αγόρια του είχε χαρίσει, ζωή να έχουνε, και πριν ένα χρόνο, του έκανε και την κόρη που τόσο ποθούσε.

Ο Παναγής δεν είδε κανένα από τα παιδιά του να γεννιέται. Μόνο τα έσπερνε, γυρνούσε μετά από καιρό και τα έβρισκε στη κούνια και αργότερα ολόκληρα αντράκια.
 

« Αύριο φεύγω», της είπε και την έσυρε πάλι στο κρεβάτι. Εκείνη μόλις είχε τελειώσει τις δουλειές του σπιτιού. Τα αγόρια έλειπαν και η μικρή κοιμόταν ήσυχα στη κούνια της. « Τόσο γρήγορα; Ούτε μήνας δεν πέρασε αυτή τη φορά», πρόλαβε να ψελλίσει. Εκείνος δεν απάντησε. Άρχισε να την φιλά παθιασμένα. Από αύριο έπρεπε να γυρίσει στην ερωμένη του τη θάλασσα.


Σημείωση: Η ιστορία πρωτοδημοσιεύτηκε στο instagram της συγγραφέως με hashtags: 
#μικρομυθοπλασια #flashfiction #stories #λογοτεχνία #mythoplastis #mystories #instabooks #βιβλίο
Μπορείτε να τη δείτε εδώ:

https://www.instagram.com/p/B0fxEkWC_Ox/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.